Policijsko poročilo 6.12.2019, SAVINJSKA REGIJA

Na   območju   Policijske   uprave   Celje   smo  včeraj  obravnavali    57 interventnih dogodkov.

S  področja cestnega prometa poročamo o šestih prometnih nesrečah. V eni se je  lažje  poškodoval 74-letni pešec, v katerega je na prehodu za pešce, na  Mariborski  cesti  v  Celju,  trčila  38-letna  voznica  osebnega vozila. V ostalih prometnih nesrečah je prišlo do materialne škode.

 
 

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru smo  štirikrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali.

Tatvina traktorja – Spodnje Grušovlje

V  Spodnjih  Grušovljah  smo  obravnavali  tatvino  skoraj novega traktorja znamke New Holand, registrskih številk CE BS-95. Traktor je bil parkiran na dvorišču  stanovanjske hiše. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 43.000 €.

Tatvina osebnega vozila – Velenje

V  Velenju  smo  obravnavali  tatvino osebnega vozila znamke Renault Megane Grandtour,  bele barve, letnik 2018,  registrskih številk LJ 04 KNF. Vozilo je  bilo  parkirano  na  parkirišču stanovanjskega bloka na Šaleški cesti v Velenju.

Vlom v stanovanjsko hišo – Vešenik

V   Vešeniku,   na   območju  Policijske  postaje  Slovenske  Konjice,  smo obravnavali  vlom  v  stanovanjsko  hišo.  Storilec  je v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je več kosov nakita.

Tatvina – Velenje

V Velenju je neznani storilec z drogov ob nogometnem stadionu  ukradel šest zastav.

Tatvina goriva- avtocestno počivališče Lopata

Na avtocestnem počivališču Zima smo obravnavali tatvino goriva. Storilec ga je dobrih 400 litrov ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Poškodovanje vozil – Velenje

Na  parkirišču  pri  železniški  postaji  v  Velenju je neznani storilec na osebnem  vozilu  prepiknil  vse  štiri  pnevmatike.  V  Velenju  smo včeraj obravnavali  še eno poškodovanje vozila. V tem primeru je storilec z ostrim predmetom na vozilu naredil več risov.

Tatvina otroškega vozička – Slovenj Gradec

S  hodnika stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je včeraj nekdo  ukradel  otroški voziček znamke CYBEX, črne barve na katerem je bila zimska  vreča  črno  zlate barve. Storilec je z dejanjem lastnici povzročil okoli 1.000 € škode.

Kršitev javnega reda in miru in tatvina

V dopoldanskih urah smo bili obveščeni  da je na Prevaljah neznani storilec izpred  vhodnih vrat stanovanja v stanovanjskem  bloku ukradel nove športne copate,  vredne dobrih 100 €, stare pa pustil na kraju. V popoldanskih urah smo  pred  trgovskim  centrom   v  Ravnah  na  Koroškem obravnavali kršitev javnega  reda  in miru ter pridržali 26-letnega kršitelja, ki je imel obute ukradene športne copate. Le te bomo vrnili lastniku. 26-letnika bomo zaradi
kršitve  javnega  reda  in  miru  oglobili,  zaradi  tatvine  copat ga bomo kazensko ovadili.

Vlom – Dolič

V  Srednjem  Doliču  smo  obravnavali  vlom v prostore kulturnega  društva. Storilec je ukradel nekaj gotovine in radiator.

Poskus vloma – Draža vas

V  Draži  vasi  je  neznani  storilec  poskušal vlomiti v osebno vozilo.  S poškodovanjem vrat vozila je lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

 

VIR: PU CELJE