Policijsko poročilo 7.3.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 7.3.2019, Savinjska regija

Na  območju  Policijske uprave Celje, Savinjska regija, smo včeraj obravnavali 75 interventnih dogodkov.   21 s področja kriminalitete, 28 s področja cestnega prometa, 16 s področja javnega reda in miru ter 10 drugih dogodkov.

Rogaška Slatina – drzna tatvina

V Rogaški Slatini smo včeraj obravnavali drzno tatvino. Moška sta prišla do stanovanjske  hiše  in  lastnici hiše dejala, da preverjata možnost montaže oddajnika. Medtem,  ko  je  eden od storilcev z lastnico odšel  na zadnjo stran hiše, je drugi vstopil v hišo  in ukradel gotovino in zlatnino.

Podoben  primer smo včeraj obravnavali tudi v Kačjem dolu. V tem primeru so do stanovanjske hiše prišli štirje moški in pod isto pretvezo kot v Rogaški Slatini  skušali  zvabiti  lastnico  hiše, da bi si v okolici hiše skupaj z njimi ogledala prostor, kjer bi postavili oddajnik. Gospa jim ni nasedla in nas je o dogodku takoj obvestila.

Občanom  svetujemo,  naj  bodo  previdni,  če  jih obiščejo neznanci in jih poskušajo  s   kakršnimikoli  pretvezami  zvabiti  iz hiš. Poskušajo si naj zapomniti  čim  več podrobnosti o njih ter o vozilih, ki jih uporabljajo in čimprej naj pokličejo na 113.

Vlom – Šoštanj

V Šoštanju smo obravnavali vlom v Ribiški dom. Storilec je ukradel dlančnik in  menjalni denar. Dodatno škodo je povzročil s poškodovanjem vrat in dveh oken.

Tatvina – Celje

V  Celju,  na  Kidričevi  ulici,  je neznanec s parkiranega osebnega vozila ukradel sprednji pnevmatiki s platišči.

Vlom – Šentjur

V  Šentjurju  so  neznani  storilci vlomili v prostore nekdanjega hotela in ukradli več kopalniških armatur in nekaj kompresorjev za hlajenje.

Tatvina goriva- Paška vas

Včeraj  smo bili obveščeni  še o tatvini  dobrih 700 litrov nafte. Storilec jo  je  ukradel  iz  rezervoarjev   dveh  tovornih  vozil  in dveh delovnih strojev, parkiranih na delovišču v Paški vasi.

VIR: PU CELJE