fbpx

Poskus uboja: “Če bi nož izvlekel iz rane, bi umrl”

V Kidričevem je prepir med moškima eskaliral v poskus uboja. Anton M. je v ponedeljek v prsi prijatelja Branka U. zarinil kuhinjski nož in ga spravil v smrtno nevarnost. Žrtvi so rešili življenje, osumljenega pa prijeli.

V blokovskem naselju v Kidričevem, kjer se je v ponedeljek malo pred polnočjo zgodil poskus uboja, včeraj, kakšnih deset ur po dogodku, prav nič več ni kazalo na to, da se je v neprofitnem stanovanju v Kajuhovi ulici odvijala krvava drama. V bližini ni bilo nobenega policijskega avtomobila, hodnik v pritličju bloka je bil sterilno čist, prizorišče zločina ni bilo več zavarovano, kar pomeni, da so policisti incident, v katerem je moški skoraj izgubil življenje, preiskali en, dva, tri.

Osumljenega prijeli na prizorišču

Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadlje o ugotovitvah preiskovalcev sporočil: “V ponedeljek sta se okoli 23.30 v stanovanju sprla 62-letni domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš in ga poškodoval. Ranjenega, ki je bil v smrtni nevarnosti, so odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.” Napadalca, po naših podatkih Antona M., ki je tudi najemnik stanovanja, so policisti prijeli in ga odpeljali v pridržanje.

Kaj je šlo narobe, da je Anton M. zagrabil nož in ga zarinil devet let mlajšemu znancu Branku U. v prsni koš, včeraj dopoldne ni vedel nihče, ker prepira niso slišali niti neposredni sosedje. “Okoli pol dve zjutraj je bilo, ko me je zbudilo nadležno odpiranje in zapiranje vrat. Kar v spodnjicah sem stopil na hodnik, hotel sem zaropotati, naj bo že enkrat mir, nakar sem dojel, da me je zbudilo delo policistov,” je nočni prizor na hodniku opisal eden od sosedov Antona M. Kdo je poklical na pomoč reševalce in policijo, ni vedel, je pa na hodniku slišal, ko je policist nekomu razlagal, da napadeni Branko U. ne bi preživel, če bi si nož izvlekel iz rane. “Hudo je moral krvaveti, glede na to, koliko krvi je bilo na hodniku,” je sosed opisal posledice prepira med moškima.

Grozil med aretacijo

Aretaciji Antona M. ni bil priča, ga je pa slišal vpiti na policista: “Pusti me, tudi tebe bom ubil.” To ga je presenetilo. Četudi so vsi v bloku vedeli, da je osumljeni večkrat pregloboko pogledal v kozarec, ga ne more označiti kot hudega nasilneža, ampak prej kot človeka, ki ga je že pri dvainšestdesetih mučila demenca. “Pozabil je, kje je banka, pot do občine,” je povedal o sosedu, ki v bloku v Kajuhovi ulici živi slabi dve leti. Sicer pa se v naselju osumljenega, ki se ga je prijel vzdevek Strehar, spomnijo tudi po tem, da je bil izjemno spreten pri zidarskih in ostrešnih delih, s čemer je tu in tam zaslužil kakšen evro na črno, saj večji del svojega življenja ni bil nikjer zaposlen.

Branko U. je s Ptuja pogosto prihajal v Kidričevo, na kosilo k svoji materi, ki živi v stanovanju nasproti stanovanja Antona M. Ko je prišel k materi, je vsakič obiskal tudi Antona M., saj mu mati ni dovolila, da bi pri njej v stanovanju kadil in pil alkohol, pri osumljenemu pa je bilo to dovoljeno. Sosedje domnevajo, da je bilo tako tudi v ponedeljek in da nobeden od vpletenih, niti osumljeni niti njegova žrtev, med prepirom nista bila trezna. Policisti bodo Antona M. predvidoma danes pripeljali pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, ki bo odločil, ali obstajajo razlogi, da zoper osumljenega odredi pripor. Za poskus uboja je predpisana kazen od petih do petnajstih let zapora.

Sosedje domnevajo, da niti osumljeni niti njegova žrtev med prepirom nista bila trezna
vir:vecer.com