Prometna nesreča s hudimi poškodbami zaradi neprilagojene hitrosti

Na  območju  Policijske  uprave  Celje  smo  ta konec tedna obravnavali 242 interventnih dogodkov.

Petek, 11. oktober 2019

 

Tatvina  stolov in miz– Celje

S  terase  gostinskega  lokala  na Teharjah je neznani storilec ukradel dve mizi in šestnajst stolov.

Poškodovanje vozil – Celje, Prevalje in Velenje

Na   Ulici   V.  prekomorske  brigade  v  Celju  smo  v  petek  obravnavali poškodovanji  dveh  vozil.  Na obeh je storilec prepiknil po eno pnevmatiko ter z ostrim predmetom na vozilih naredil risa.

Na Prevaljah je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem na parkirnem prostoru podjetja, prerezal vse štiri pnevmatike.

Dve  poškodovanji  vozil  smo v petek obravnavali tudi na Kidričevi ulici v Velenju. Tudi v tem primeru je storilec na vozilih prepiknil pnevmatike. Na enem vozilu eno in na drugem dve.

Tatvina pnevmatik – Celje

V  Celju,  na  Mariborski  ulici  je  neznani  storilec s petih novih vozil parkiranih  na parkirišču podjetja, ukradel vsa platišča s pnevmatikami ter tri zračne blazine.

Zaseg konoplje – Slovenske Konjice

Pri  hišni  preiskavi  na  območju  Slovenskih Konjic smo 46-letnemu občanu zasegli  dober  kilogram  posušenih vršičkov konoplje, par vej konoplje, ki jih je sušil in dve sadiki konoplje.

Vlom v vozilo – Šentjur

V Šentjurju je neznani storilec vlomil v kabino tovornega vozila in ukradel plačilno  kartico  ter v nadaljevanju na območju Ljubljane s kartico plačal gorivo v vrednosti 900 €.

Tatvina kolesa – Celje

Na  Gledališkem  trgu v Celju smo obravnavali tatvino ženskega kolesa, bele barve.

Vlom v cerkev – Celje

V  Celju  smo obravnavali vlom v cerkev. Storilec ni ničesar ukradel, škodo je povzročil s poškodovanjem notranjih steklenih vrat.

Vlom v hišo  – Žalec

Na območju Žalca je neznani storilec skozi balkonska vrata na zadnji strani hiše  vlomil  v  stanovanjsko  hišo.  Ukradel  je  več   ročnih ur in nekaj gotovine.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje

V Hrastovcu, na območju Policijske postaje Velenje se je v petek v večernih urah  v prometni nesreči huje poškodovala 20-letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča in trčila v drevo.

Sobota, 12. oktober 2019.

Vlom v gostinski lokal – Slovenj Gradec in Celje

Na  Celjski  cesti v Slovenj Gradcu smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar.

Vlom  v gostinski lokal smo obravnavali tudi na Ostrožnem v Celju. Storilec je odnesel več  kot 30 škatlic cigaret.

Tatvina – Vojnik, Migojnice

Izpred  podjetja  v Vojniku je neznani storilec ukradel enoosno prikolico s ponjavo.

V Migojnicah je neznanec vstopil v odklenjeno stanovanje v času, ko so bili lastniki  doma,  in  ukradel  žensko  denarnico.  S  kraja se je odpeljal s skuterjem temnejše barve.

Poškodovanje vozila – Zgornji Gabrnik

V  Zgornjem  Gabrniku  je  neznani  storilec  na  osebnem  vozilu  z ostrim predmetom naredil več risov in poškodoval luči.

Vlom v stanovanjsko hišo – Vransko in Braslovče

Na Vranskem je neznani storilec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

V  Braslovčah  je  storilec v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel dva prenosna računalnika.

Vlom v osebno vozilo – Slovenj Gradec

V  Slovenj Gradcu smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel avtoradio, filter in pokrov posode za olje.

Nedelja, 13. oktober 2019

Tatvina – Teharje

Na  Teharjah  je  neznani  storilec iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel nekaj gotovine in večji nož.

Prometni nesreči s pobegom – poziv občanom

Včeraj  so  nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskal pomoč  73-letni   pešec, v katerega je v soboto  okoli 23.45 ure na Cesti v gaj,  na  Bregu  pri  Polzeli trčil kolesar. Oba sta padla. Pešec je zaradi lažjih  poškodb  včeraj  poiskal  pomoč  v  celjski bolnišnici. Udeleženega kolesarja  prosimo,  da   zaradi  razjasnitve  okoliščin  prometne  nesreče pokliče na telefonsko številko 113.

Včeraj, okoli 16. ure, je na pešpoti na ulici Ob železnici v Celju  otrok s kolesom  trčil  v  84-letno  peško,  ki  je  padla in se lažje poškodovala. Otrokova  starša  sta  peški  pomagala  vstati, podatkov si niso izmenjali. Peška  je  zaradi  lažjih  poškodb  poiskala  zdravniško  pomoč  v  celjski bolnišnici. Zaradi  razjasnitve  okoliščin pozivamo starše otroka, ki je s
kolesom trčil v peško, da pokličejo na telefonsko številko 113.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 11. oktobra 2019 od 6. ure do 14. oktobra 2019 do 6. ure

V  petek,  okoli  pol  osmih  zjutraj, so policisti pri mejni kontroli, pri vstopu  v  Slovenijo,  v  podvozju slovenskega tovornega vozila odkrili dva ilegalna  prebežnika, državljana Maroka in Alžirije. Oba smo po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

V petek, nekaj po 22. uri, smo v Rogatcu izsledili tri državljane Iraka, ki so  ilegalno  vstopili v Slovenijo. Dva sta zaprosila za azil, enega smo po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

 

VIR: PU CELJE – FOTO: PIXABAY(simbolična fotografija)