fbpx

Prostovoljstvu prijazna občina tudi v letu 2018 2018,Slovenske Konjice,Savinjska

Naša Občina si je tudi v letošnjem letu 2018 prislužila naziv: Prostovoljstvu prijazno mesto. Naziv je prejelo 24 občin, ki aktivno podpirajo prostovoljce in prostovoljske organizacije. Priznanje je podelila Slovenska filantropija, prireditev ob Slovesnem dnevu prostovoljstva pa je potekala v Občini Krško v torek, 15. maja.

»Strokovna komisija se je po podrobnem pregledu vaše vloge odločila, da naziv Prostovoljstvu prijazno mesto vam potrdi oziroma podeli tudi v letu 2018,« je povedala Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije in predsednica strokovne komisije za podelitev naziva Prostovoljstvu prijazno mesto. Priznanje je v županovem imenu in imenu Občine Slovenske Konjice prevzel podžupan Peter Koren. Nazive Prostovoljstvu prijazno mesto so slavnostno podelili v času Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki poteka od 14. do 20. maja.

V Občini Slovenske Konjice z velikim zanosom svoje delo opravlja Svet za invalide, Društvo NEŽA za pomoč osebam z okvaro vida, ponosni pa smo na projekt prostovoljnih šoferjev Prostoferjev, ki nesebično nudijo pomoč starejšim občanom pri vsakodnevnih opravkih. Nikakor pa ne smemo pozabiti vseh ostalih društev, ki svoje delo širijo s prizadevnimi prostovoljci. Priznanje smo prejeli že lani, s svojim trudom in usmeritvami pa smo si ga zaslužili tudi letos.

vir:www.slovenskekonjice.si