fbpx

Prva seja sveta Občine Šoštanj v novi sestavi, Savinjska regija

Občinski svetniki Občine Šoštanj, Savinjska regija, so se 12. 12. 2018 sestali na prvi seji v novem mandatu. Svetniki so se seznanili s poročilom Občinskega volilne komisije, ki ga je podala njena predsednica Anica Zajc, potrdili so mandate občinskim svetnikom in županu, imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter slovesno zaprisegli.

Ugotovili so še, da župan Darko Menih zaradi nezdružljivosti funkcije občinskega svetnika in župana, lahko opravlja le funkcijo župana, tako da bo morala Občinska volilna komisija do naslednje seje speljati postopke za imenovanje novega svetnika. To bo naslednji na listi SDS.

Uvodno sejo je vodil Janez Zelcer, ki je v imenu svetnikov prebral slovesno zaprisego, ki so jo v nadaljevanju podpisali vsi novoizvoljeni svetniki. Z njo so se zavezali, da bodo delali v skladu z zakonodajo in v dobrobit Občine Šoštanj. Enako je prisegel tudi župan Darko Menih, ki je v kratkem nagovoru dejal, da verjame, da bodo tudi v novem mandatu vsi skupaj delovali z roko v roki in dobro sodelovali.

Župan je za novega (starega) podžupana imenoval Vikija Dreva.

Občinski svet Občine Šoštanj v mandatnem obdobju 2018 – 2022 sestavljajo:

Deja Božič, Marko Dado Brvar, mag. Judita Čas Krneža, Jasmina Černoša, Žan Delopst, Viki Drev, Boris Goličnik, Mateja Kumer, Urška Kurnik, Boris Lambizer, Dragica Lesjak, Petra Lipičnik, Matic Mežnar, Srečko Potočnik, Peter Radoja, Franc Rosec, Maša Stropnik, Janez Zelcer in Bojana Žnider.

VIR:SOSTANJ.SI

Inline
Inline