Razmere na cestah po Sloveniji, 2.9.2019

Prometno poročilo

02.09.2019 11:01
Zadnji vnos: 02.09.2019 10:54

Zastoj zaradi del je na gorenjski avtocesti, pred priključkom Kranj zahod proti Avstriji, dolg približno 7 km. Potovalni čas se podaljša za skoraj eno uro. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti med priključkoma Kranj vzhod in Podtabor, tudi tu nastaja zastoj. Obvoz je možen tudi po cesti Kranj vzhod – Šenčur – Britof – Kokrica – Polica – Podtabor.

Zastoji, povečan promet:
– na cesti Šenčur – Kranj, Volčja Draga – Šempeter ter Nova Gorica (Rožna Dolina) – Šempeter.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Ker je danes prvi šolski dan, je pričakovati večje zgostitve na vseh vpadnicah proti večjim mestom, kot običajno v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Voznike pa pozivamo, naj bodo še posebej previdni v okolici šol in vrtcev.

Dela:
– Jutri, 3. 9. bo na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod, zaradi del, spremenjena prometna ureditev. Popolna zapora bo med priključkom Jesenice vzhod/Lipce in počivališčem Jesenice proti Karavankam. Promet bo v času zapore potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki bodo normalno prevozni, prav tako pa bosta v obeh smereh odprti počivališči Jesenice.
– Na štajerski avtocesti, med priključkoma Blagovica in Lukovica, bo do 8. 9. proti Ljubljani, zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici.
– Na dolenjski avtocesti je med Grosupljim in Ivančno Gorico spremenjena prometna ureditev, promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih.

 
Mejni prehodi s HR
 
02.09.2019 11:01

 
Sečovlje
vstop do
1h
~ ~
izstop ~ ~ ~
Dragonja
vstop do
1h
~ ~
izstop ~ ~ ~
Jelšane
vstop do
30min
~ ~
izstop ~ ~ ~
Obrežje
vstop ~ 1-2h ~
izstop ~ ~ ~
Gruškovje
vstop ~ 1-2h ~
izstop ~ ~ ~

 

VIR:PROMET.SI