Reševalni pas: V Nemčiji napisali 480.000 eurov kazni, v Sloveniji 8.000 eur

Veliko voznikov je podprlo akcijo, zato se vozniki na nujni vožnji danes hitreje prebijejo skozi kolone vozil do ponesrečencev ali bolnišnice. Policija še ne.
 

Zdravstveni reševalec in gasilec Anže Albreht je med nujno vožnjo do ponesrečencev leta 2013 s posebno gesto, ko je pred gasilskim vozilom peš utiral pot vozilu do ponesrečencev, opozoril na perečo težavo, ki je privedla do akcije in zavoda reševalni pas. Po šestih letih so znani rezultati akcije, a rezerve ostajajo velike.

Utirati je moral pot med vozili pred gasilskim vozilom »Leta 2013 se z gasilci preko zastoja na hujšo prometno nesrečo in zaradi nepravilno formiranega zastoja z vozilom nismo in nismo mogli prebiti, zato sem moral izstopiti iz gasilskega vozila in peš utirati pot le temu, kasneje se mi je pridružil še Matej in na kraj dogodka sva prišla že popolnoma izmučena in, za gasilsko delo, neuporabna,« zgodbo izpred šestih let, ki je privedla do ustanovitve Zavoda reševalni pas, ki se ukvarja z ozaveščanjem voznikov, zakaj se je treba razvrstiti v primeru zastoja, še enkrat ponovi Albreht.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR: ZURNAL24.SIAVTOR: Gregor Prebil FOTO: PIXABAY