fbpx

Sindikati čez 14 dni na protestni shod: Zahtevajo višje plače za vse zaposlene v Sloveniji

Zahteve po dvigu plač se spričo nezadovoljivega sledenja plač visoki gospodarski rasti krepijo že dlje časa.

Zveza Svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam čez dva tedna v Ljubljani organizirata protestni shod. Na njem bodo od delodajalcev zahtevali višje plače za vse zaposlene v Sloveniji, zato se bodo članom sindikatov zasebnega sektorja pridružili tudi člani sindikatov javnega sektorja.

Kot je danes na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnila predsednica ZSSS Lidija Jerkič, med svojim članstvom že nekaj časa opažajo nezadovoljstvo s plačami. “Poleg tega socialni dialog v okviru kolektivnih pogajanj ne poteka zadovoljivo,” je dodala.

Zahteve po dvigu plač se spričo nezadovoljivega sledenja plač visoki gospodarski rasti krepijo že dlje časa, dno pa je po njenih besedah izbilo zadnje dogajanje na seji Ekonomsko-socialnega sveta, povezano s sprejemanjem novele zakona o minimalni plači, ko so delodajalci v zameno za 30 evrov zvišanja minimalne plače na kocko postavili tako tripartitni socialni dialog na državni ravni kot tudi dogovarjanje za kolektivne pogodbe dejavnosti.

Preostanek članka in fotografijo si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR:STA, A.L. – FOTO:Arhiv