Slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili načrtovane umore srednješolca iz Kranja! - savinjska.info

Slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili načrtovane umore srednješolca iz Kranja!

Policijska uprava Kranj in Generalna policijska uprava je za popoldan sklicala tiskovno konferenco, kjer bodo predstavili ugotovitve intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri sta slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem.

Po neuradnih podatkih Večera naj bi nek nek srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel sicer težave v šoli, načrtoval strelski pohod, kot smo jim bili priča v ZDA.

Na Darknetu naj bi po poročanju časnika naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo. 

Policija bo sicer na tiskovni konferenci predstavila še delo policije na področju preiskovanja in obravnave te vrste kriminalitete ter usposobljenost preiskovalcev za obravnavo takih primerov. Podrobnosti bosta predstavila Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije pri PU Kranj ter Matjaž Jerkič, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije.


Policijska uprava Kranj in Generalna policijska uprava bosta na novinarski konferenci, ki bo danes, 28. aprila 2021, ob 15. uri, predstavili dosedanje ugotovitve zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem.

Poleg tega bomo predstavili še delo policije na področju preiskovanja in obravnave te vrste kriminalitete in usposobljenost preiskovalcev za obravnavo takih primerov.

Na novinarski konferenci bosta sodelovala:

  • Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Kranj
  • mag. Matjaž Jerkič, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi

 

VIR: POLICIJA.SIFOTO: simbolična fotografija