fbpx

Slovenski izdelki iz Hoferjevih polic naravnost v svet

Lukovica, 5. 12. 2018: Podjetje HOFER podpira lokalno gospodarstvo, zato si prizadeva svojim kupcem ponuditi čim več izdelkov slovenskih dobaviteljev in slovenske proizvodnje. Prehrambni kot neprehrambni izdelki, ki jih kupci srečujejo prav na HOFERjevih policah pa niso uspešni zgolj na sončni strani Alp. Dober glas seže v deveto vas, kar potrjuje devet slovenskih dobaviteljev, ki s svojimi izdelki navdušujejo preko slovenskih meja.

 

Nadaljevanje slovenske zgodbe o uspehu

Dolgoletno partnerstvo dobaviteljem omogoča, da zaradi zajamčenega odkupa lažje načrtujejo svoje delo in razvoj, utečeni poslovni procesi pa lajšajo optimizacijo delovanja. HOFERjevi kupci na policah pričakujejo najvišjo kakovost izdelkov po nizkih cenah, zato izdelkom tudi zaupajo in jih radi ponovno izberejo. Dolgoročno sodelovanje tako podjetjem ne ponuja zgolj večje razpoznavnosti med slovenskimi kupci temveč omogoča širitev in posledično več priložnosti za nadaljevanje slovenske zgodbe o uspehu tudi v tujini.

 

Blejska kremšnita priljubljena izbira tudi v Avstriji

V HOFERjevih hladilnikih že 7 let najdete ročno izdelano blejsko kremšnito podjetja Conditus. Dobri odnosi in ročno izdelane kremšnite pa so omogočili, da svoj izdelek že od leta 2014 dobavljajo tudi preko slovenskih meja, v sosednjo Avstrijo. »Od vsega začetka je naše glavno vodilo kakovost in zato resnično radi sodelujemo s podjetjem HOFER, ki ima enaka načela,« so povedali pri Conditusu. Blejsko kremšnito, ki velja za enega izmed simbolov slovenske kulinarike proizvajajo iz naravnih sestavin in po tradicionalnem receptu, v letu 2015 pa je bila na Expu v Milanu izbrana med TOP 10 slaščic na svetu.

Kakovost in dolgoročno sodelovanje

Sodelovanje s podjetjem HOFER dobaviteljem prav tako omogoča, da svoje izdelke ponudijo na nacionalni ravni, kar za mnoge od njih pomeni rast podjetja in posledično rast števila zaposlenih. Podjetje Panorganix s HOFERjem sodeluje od leta 2013, bionsko pridelano zelenjavo, pri kateri rastline ne rastejo v vodi temveč v šoti, pa vse od marca 2016 naprej dostavljajo tudi v avstrijski HOFER. Letošnjo pomlad so v Avstriji zgradili rastlinjak v velikosti enega hektarja, ki jim omogoča, da tamkajšnjim kupcem ponudijo kakovostno zelenjavo in zelišča avstrijskega porekla. Priljubljena solata Živa jim tako ni omogočila zgolj širitve na tuji trg ampak nadaljevanje sodelovanja s podjetjem HOFER na globalni ravni.

Pekarna Conditus in podjetje Panorganix sta le dva izmed devetih dobaviteljev, katerih izdelke najdemo onkraj slovenskih meja. Pri HOFERju slovensko zgodbo o uspehu v tujini nadaljujejo tudi podjetja Hrib, Hlebček, Pekarna Pečjak, Narajan, Celjske Mesnine, UNIRUIT FRESH in Rinz ROS.

Slovenija – država z velikim potencialom

Podjetje HOFER v Sloveniji v svojem rednem sortimentu kupcem ponuja že preko 3000 vrst izdelkov, ki jih dopolnjuje vedno večja ponudba slovenskih izdelkov. »Preko odnosov s slovenskimi dobavitelji lahko intenzivno vplivamo na prihodnji razvoj izdelkov, skupaj pa ustvarjamo uspešne slovenske zgodbe tudi izven naših meja,« je povedal Matevž Martinuč, generalni direktor HOFER trgovine v Sloveniji in dodal, da je Slovenija država z neverjetnim potencialom, hkrati pa izpostavil predvsem srčnost ljudi, ki ustvarjajo uspešne zgodbe. Pri HOFERju so prepričani, da jih bo v prihodnosti še več.

VIR:HOFER D.O.O.

Inline
Inline