fbpx

Številni se bodo vračali z vikend oddiha ob obali, potrpežljivo sredi gneč

Temperature zraka in morja so vse višje, skupaj z njimi pa se daljšajo tudi kolone vozil na naših cestah. Potem ko so se kolone proti morju valile že v petek popoldne in včeraj, se danes precejšnja gneča obeta v obratno smer.

Zaradi del je na ljubljanski južni obvoznici zaprt izvoz Ljubljana – jug iz smeri razcepa Kozarje proti Malencam, Dolenjski. Priporočamo že izvoz Rudnik. Zapora bo predvidoma do 10. ure.

Prometna gneča
Prometna gnečaFOTO: Thinkstock

Danes pa predvsem v popoldanskih urah pričakujemo gnečo na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v državo, proti notranjosti Slovenije in nato proti Avstriji.

Več o prometu …

So se pa skupaj s poletno sezono začela tudi številna dela na slovenskih cestah.

Tako je potrebna previdnost na območju cestninskih postaj, kjer je spremenjena signalizacija. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Razdrto, Torovo, Log in Postojna.

Sicer pa je vse do jutri, do petih zjutraj, predvidena popolna zapora predora Šentvid proti Kranju. Obvoz v času popolne zapore bo urejen po Celovški cesti prek priključka Ljubljana Šiška in Šentvid.

V razcepu Kozarje so še danes predvidena dela ter oviran promet.

Vzdrževalne zapore zaradi hrapavljenja vozišča z jeklenimi kroglicami so danes predvidene:
– med 7. in 11. uro na priključku Ljubljana – jug, zaprt bo izvoz Ljubljana – jug,
– med 12. in 17. uro na razcepu Koseze, na H3, iz severne obvoznice v smeri Brda, kjer bo zaprt prehitevalni pas, promet se bo odvijal po voznem pasu,
– med 17. in 20. uro na razcepu Malence, promet se bo odvijal po enem voznem pasu.

Zaradi geodetskih in geomehanskih meritev so predvidene ovire na odseku Slovenske Konjice – Dramlje, in sicer:

– proti Mariboru, od 7.30 do 9.30, zaprta bosta prehitevalni in vozni pas,
– proti Ljubljani, od 10.00 do 12.00, zaprta bosta prehitevalni in vozni pas.

Na odseku med Dragučovo in Lenartom na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, vse do predvidoma 15. junija 2018 potekajo sanacijska dela na betonih.

Zapora v smeri proti Lenartu bo potekala do 2. junija 2018, v smeri proti Dragučovi pa od 5. junija do 15. junija 2018. V času popolne zapore bo promet na tem območju potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste.

Gneča se pričakuje tudi na hrvaških cestah, kjer prav tako marsikje potekajo cestna dela. Se pa sosedje pripravljajo tudi na rekonstrukcijo avtoceste Zagreb – Rijeka, kjer naj bi se tako posledično predvidoma že prihodnji konec tedna začeli tudi prometni zamaški.

Na gorenjski avtocesti na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice – zahod (Hrušica) in Jesenice – vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija, delovno zaporo naj bi začeli odstranjevati že v torek.

Danes je ppredviden pregled nadvoza Postojna – Pivka, na priključku Postojna. Od 8. do 13. ure bodo proti Ljubljani izmenično zaprti  prehitevalni, vozni in zaviralni pas. Proti Kopru so enake zapore predvidene od 13. do 18. ure.

Nekatera dela na glavnih in regionalnih cestah

– Cesta Trojane – Izlake bo pri Polšini zaprta do 3. 6. 2018. Obvoz je po cesti Krtina – Moravče – Izlake in obratno.
– Cesta Hodoš – Domanjševci, v Hodošu, bo zaprta do 21.6.
– Cesta Dolenjske Toplice – Črmošnjice – Črnomelj bo v Črmošnjicah zaprta do 30. 6. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je po lokalnih cestah, za tovorna vozila nad 3,5 ton pa preko Novega mesta in Semiča.
– V Ljubljani bo do 21. 6. zaprta Pot za Brdom od avtocestnega priključka Brdo do Poti Roberta Blinca.

vir:24ur.com