fbpx

Sto žensk osvojilo Triglav

Na vrhu sta vladala veselje in dobra volja. 

TRIGLAV – Pohodnicam, ki so se v okviru akcije 100 žensk na Triglav udeležile pohoda, je uspelo osvoji najvišji slovenski vrh. Na vrh so prispele okoli 8. ure zjutraj, na Rudnem polju pa jih pričakujejo okoli 16.30.

»Ob 5.35 je prva naveza krenila s Planike proti Triglavu in v razmiku nekaj minut so za njo sledile ostale naveze. Po uri in pol so prve pohodnice osvojile vrh, trenutno so na poti še štiri naveze,« je povedal naš novinar na terenu Boštjan Fon in dodal, da je vreme jasno in rahlo vetrovno. Temperatura na vrhu je okoli sedem stopinj. Vse naveze so vrh dosegle okoli 8. ure.

image

 100 žensk na Triglav. FOTO: Boštjan Fon

»Na vrhu sta obilica veselja in sreče. Za piko na i pa smo izvedeli, da smo izpolnili željo tudi prababici Majdi Caserman. Hkrati deluje tudi triglavska pošta z našima poštaricama Francko in Zdenko, ki sta do vrha prinesli kompletno poštarsko opremo. Pohodnicam smo pokazali razgled, ki seže z vrha celo do svetilnika v Trstu,« je še povedal za konec.

image

 100 žensk na Triglav. FOTO: Boštjan Fon

Ob 12. uri smo dobili nove informacije s terena. »Pred dobrimi dvajsetimi minutami se je začel sestop naših pohodnic z doma Planika. Vračajo se po isti poti, kot so pristopile. Najprej gredo do Vodnikovega dom, nato čez Studorski preval in vse do Rudnega polja, kjer jih pričakujejo okoli 16.30,« je sporočil Fon.

image

 100 žensk na Triglav. FOTO: Boštjan Fon
VIR:SLOVENSKENOVICE.SIAVTOR:P. Pa. – FOTO:Boštjan Fon