fbpx

Stojanović bo novi trener Olimpije, odštevajo se ure do uradnega naznanila

Toliko opevani in večkrat omenjeni potencialni novi trener Olimpije Slaviša Stojanović je le še nekaj ur oddaljen od uradnega imenovanja za novega vodjo zeleno-belih, ki so v pravkar končani sezoni osvojili dvojno krono. Prvo po 25 letih. Ljubljančan torej obuva velike čevlje, ki mu jih je zapustil hrvaški trener Igor Bišćan.
Slaviša Stojanović je bil pred leti prvi trener beograjske Crvene zvezde.
Slaviša Stojanović je bil pred leti prvi trener beograjske Crvene zvezde.FOTO: Damjan Žibert

Slaviša Stojanović je bil že nekajkrat zelo blizu ljubljanske klopi, večkrat celo tik pred podpisom, a vedno znova je prišlo nekaj vmes.

V Srbiji rojeni “Slave”, ki je kot vezist nekdaj igral za Slovan, Ljubljano, Celje in Vevče, je trenersko kariero začel leta 1998, ko je v Slovanu prevzel vodenje mladinskih vrst.

Tokrat ni več nobenega dvoma. Po današnjem sestanku Milana Mandarića z Igorjem Bišćanom in odvetniki bo 48-letni Stojanović nemudoma predstavljen kot naslednik uspešnega Zagrebčana. Za koliko sezon bo nekdanji selektor Slovenije in trener Domžal v času šampionskih sezon rumeno-modrih podpisal zvestobo Olimpiji, še ni znano, po nekaterih neuradnih, a zanesljivih informacijah pa Ljubljančan zahteva vsaj triletno pogodbo.

V Srbiji rojeni “Slave”, ki je kot vezist nekdaj igral za Slovan, Ljubljano, Celje in Vevče, je trenersko kariero začel leta 1998, ko je v Slovanu prevzel vodenje mladinskih vrst. S Kodeljevčani je bil tudi kadetski in mladinski prvak Slovenije.

Slaviša Stojanović je Slovenijo vodil na devetih tekmah. Od tega jih je bilo pet prijateljskih, prva proti ZDA (2:3), druga proti Škotski (1:1), tretja proti Grčiji (1:1), četrta proti Romuniji (4:3), zadnja pa pred slabim mesecem proti Makedoniji (2:3).

Tri leta pozneje se je preselil k drugoligašu Livarju, poleti leta 2002 pa je postal glavni trener takrat še drugoligaša Domžal, s katerim je pozneje osvojil dva naslova državnih prvakov, dvakrat je bil podprvak, enkrat pa je osvojil superpokal. Z Domžalčani je dosegel tudi zavidljiv rekord, ko rumeno-modri kar 32 tekem zapored niso izgubili. Zadnja trenerska postaja v Sloveniji je bilo Celje, ki ga je po eni sezoni zaradi neurejenih razmer v klubu zapustil. Stojanović je od leta 2009 do septembra 2011 deloval v Združenih arabskih emiratih, kjer je bil pomočnik selektorja Srečka Katanca, nekaj časa je bil tudi sam prvi trener naše reprezentance, kasneje je bil tudi prvi trener Crvene zvezde s katero je vpisal 15 zaporednih zmag ter se zavihtel na tretje mesto večne lestvice trenerjev tega legendarnega beograjskega kluba in osvojil tudi srbsko prvenstvo. Mudil se je tudi v Belgiji in na Kitajskem nazadnje pa je deloval v Latviji.

vir:24ur.com