Strela na Bledu udarila v drevo, poškodovane tri osebe, med njimi tudi nosečnica in otrok

Na Bledu je med močnim neurjem v drevo udarila strela, poškodovanih je več oseb. Nosečnico in otroka so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, še eno osebo pa v jeseniško bolnišnico.

Okoli 15. ure je na Bledu strela udarila v drevo, poškodovanih je več oseb, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kot je za 24ur.com pojasnil poveljnik PGD Bled Boštjan Pernuš, se je okoli 15. ure nad Bledom razbesenela nevihta z močnimi nalivi in točo. “Skupina ljudi se je pred neurjem zatekla pod drevesa pri vstopni točki za pletne, nasproti penziona Mlino, vanje pa je udarila strela,” je razložil Pernuš.

Nevihte ponekod po Sloveniji ovirajo tudi promet, zato Prometno-informacijski center voznike opozarja, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Po njegovih besedah so poškodovane tri osebe – nosečnico in otroka so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, še eno osebo pa v jeseniško bolnišnico.

Dogodek na javni plaži blejskega jezera obravnavajo tudi policisti. Kot je sporočil policijski inšpektor Janez Šuštar, so na kraju trem osebam nudili prvo pomoč. “Dve osebi sta bili v zdravstveno ustanovo odpeljani s helikopterjem, ena pa z reševalnim vozilom. Po prvih podatkih je udar strele poškodoval samo te tri osebe,” je zapisal Šuštar.

Cesta v okolici je bila zaradi intervencije krajši čas zaprta, zaprt pa ostaja še kraj dogodka oziroma udara strele. “Na kraju so tudi kriminalisti, ki bodo opravili ogled,” so še sporočili policisti.

Na terenu je zaradi močnega naliva sicer še zmeraj tudi 12 gasilcev, intervencije še potekajo. Udar strele je povzročil tudi požar na Ribnem.

Plohe in nevihte še do večera

Sicer pa se nad Slovenijo z zahoda pomika več nevihtnih celic:

Radarska slika padavin
Radarska slika padavinFOTO: meteo.si

Zvečer bodo plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji ponehale, poroča Agencija RS za okolje. Ponoči se bo prehodno delno zjasnilo, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala.

vir:24ur.com