Sunki vetra dosegli 100 km/h, Arso razglasil rdeči alarm - savinjska.info

Sunki vetra dosegli 100 km/h, Arso razglasil rdeči alarm

Jugozahodni veter bo najmočnejši v ponedeljek dopoldne. Najmočnejši sunki bodo v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 km/h, v višjih legah pa tudi nad 100 km/h. Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti.

Drugod po državi bo na izpostavljenih mestih ter v višjih legah veter dosegal hitrosti od 70 do 90 km/h.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer in se ponoči prehodno znova nekoliko okrepil. Na jugu bo veter oslabel v torek zjutraj, ob morju, kjer bo pihal zmeren veter zahodnih smeri, šele popoldne.

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Danes bo zelo vetrovno z občasnim dežjem. Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ponekod bo še pihal zmeren veter zahodnih smeri.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, sprva v Pomurju še delno jasno. Občasno bo ponekod rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo v severni polovici Slovenije oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno bodo manjše krajevne padavine. V južni polovici Slovenije bo še pihal zahodni veter, na Štajerskem in v Pomurju pa severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 2 do 5, drugod od 6 do 12, najvišje dnevne v alpskih dolinah okoli 7, drugod od 10 do 15 °C.

OPOZORILO

Sredi dneva bo še pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h. Veter bo popoldne oslabel.


OBETI

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno polovico Evrope je globoko ciklonsko območje, vremenska fronta se razteza prek vzhodne in srednje Evrope ter vzdolž Alp. Z močnim jugozahodnikom priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo pretežno oblačno, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Občasno bodo manjše, krajevne padavine.

Jutri bo v krajih severno od nas še precej oblačno s občasnimi padavinami, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo veter zahodnih smeri.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Foto: arhiv(slika je simbolična)
2020-02-10 11:39