Tatovi vozil imajo nov trik, pazite na plastenke

Tatovi avtomobilov uporabljajo vse bolj nenavadne in predrzne načine kraje. Pazite, če boste za pnevmatiko videli zataknjeno plastenko.

Zasebni slovenski detektiv, ki se med drugim ukvarja tudi z izsleditvijo vozil, nam je v enem od preteklih člankov povedal, da v zadnjem času pri tatovih vozil zaznavajo vse več predrznih kraj, za katere sploh ni potrebna napredna tehnologija.

Tatovi vozila kradejo v garažnih hišah. Na zadnje steklo vozila namestijo mat folijo. Ko voznik želi speljati s parkirnega mesta, opazi, da ne vidi nazaj, zato izstopi iz vozila, začne trgati folijo, medtem, pa se tat usede v avtomobil in ga odpelje, skupaj s telefonom, ključi, denarnico.

Veliko vozil se odtuji pred očmi voznika, pa tudi na način, da pokličejo avtovleko, s pretvezo, da so vse stvari zaklenili v vozilo, vključno s ključi, avtovleka pa jim vozilo dostavi na želeno lokacijo.

V tujini zaznavajo nov trik tatov, ki kradejo voznike na posebej predrzen način. Policisti opozarjajo, da tatovi vozil ne potrebujejo napredne tehnologije, ampak zgolj rekvizit, ki ga za nekaj deset centov kupijo v trafiki. Tatovi namreč zataknejo prazno plastenko pijače za desno kolo, ki ga voznik ne more videti. In čakajo. Ko voznik zažene motor vozila in spelje, zasliši nenavaden zvok, ko se začne plastenka mečkati, oziroma drobiti ob karoserijo vozila.

Ker voznik zasliši, da z vozilom nekaj ni v redu, instinktno izstopi iz vozila, da pogleda, kaj se dogaja. V trenutku, ko voznik pregleduje svoje vozilo, ima lopov prosto dostop do odklenjenega vozila, ki je že pripravljeno za pobeg, s ključi, denarnico, telefonom v njem. Video si lahko pogledate spodaj.

VIDEO PRISPEVEK SI LAHKO POGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

VIR:ZURNAL24.SIAVTOR:G. P. – FOTO:YOUTUBE