TRAGIČNO: V hudi prometni nesreči pri Višnji Gori dve smrtni žrtvi, avtocesta proti Dolenjski zaprta!

Ljubljana, 13. maja – V hudi prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri Novega mesta sta umrla dva človeka, več je poškodovanih. Trčilo je sedem osebnih vozil, tovorni vozili in kombi, so sporočili iz centra za obveščanje. Avtocesta proti Dolenjski zaradi odstranjevanja posledic nesreče ostaja zaprta.

 

V nesreči, ki se je zgodila ob 13.18 uri, sta umrla 74-letni moški in 67-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta bila potnika v kombiju, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Po podatkih centra za obveščanje so reševalci na kraju oskrbeli eno huje in deset lažje poškodovanih oseb. Devet poškodovancev so v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje in ljubljanske gasilske brigade so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in reševalcem omogočili dostop do treh oseb, ukleščenih v kombiju.

Policisti so opravili ogled kraja nesreče, prisotni sta bili tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Dolenjska avtocesta pred Višnjo Goro proti Novemu mestu ostaja zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Višnja Gora. Prometno-informacijski center voznikom svetuje, da avtocesto zapustijo že prej. Kot so dodali, bo avtocesta zaprta dlje časa.

 

vir: STA – foto: simbolična fotografija