Umor pretresel Slovenijo: mrtev 22-letnik, več je ranjenih.

V soboto okoli 22. ure so policisti prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč–Novo mesto pri Brezju do streljanja. »Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letnik iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 leti, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana,« poroča PU Novo mesto.

Pred urgenco se je zbralo okoli 100 ljudi

Med 23. in 2. uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli 100 oseb, ki poznajo ranjene in pokojnika. Izgredov ni bilo. Zaradi opravljanja ogleda kraja zločina je bila cesta Mirna Peč–Novo mesto pri Brezju zaprta do 3. ure. Ogled je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurnim okrožnim državnim tožilcem in ob pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Osumljenec na begu

Osumljenec je 25-letnik iz Novega mesta, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov s področja javnega reda, in je na begu. Nazadnje so ga videli okoli 22. ure pri Brezju, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Policija opozarja, da je oborožen in nevaren. Kdor bi o njem ali okoliščinah streljanja imel kakršne koli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Kmalu po 10. uri je Policija sporočila, da je osumljenec že v njihovih rokah.

 

VIR: SLOVENSKENOVICE.SIFOTO: SIMBOLIČNA FOTOGRAFIJA