fbpx

V času šole v naravi je 12-letnika stisnila skala, umrl je na kraju nesreče!

Včeraj popoldne so policiste Policijske postaje Bovec obvestili o nesreči tujega državljana v kampu na območju naselja Soča v občini Bovec. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je med igro v bližnjem gozdu na strmem pobočju smrtno ponesrečil državljan Nemčije. Slednji je bil v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom 11 vodičev kot udeleženec šole v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov.

Omenjeni mladostnik, po poročanju Radia Slovenija gre za 12-letnika, je skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je le-ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo. Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili večjo skalo in začeli z oživljanjem mlajše osebe. Prav tako so vodniki na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo.

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem mladostnika, za njimi pa je nato prispela  še ekipa nujne medicinske pomoči. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju je mladostnik podlegel telesnim poškodbam. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba. 

O vseh ugotovitvah je policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.

 

VIR:VECER.COMAVTOR: A.L. – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)

Inline
Inline