V hudi nesreči je pri prevračanju vozila več kot 100m voznik padel ven. - savinjska.info

V hudi nesreči je pri prevračanju vozila več kot 100m voznik padel ven.

“Ob 22.25 je v naselju Bohinjska Bistrica osebno vozilo zapeljalo s cestišča na travnik. Gasilci PGD Bled in Bohinjska Bistrica so na vozilu odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na cestišče in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila ter reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe,” se glasi poročilo uprave za zaščito in reševanje. A objava gasilcev kaže, da je bilo dogajanje precej dramatično. 

Vozilo se je “več kot 100 m prevračalo po travniku. Zaradi prevračanja voznika ni bilo v vozilu, ena oseba je bila najdena 10 m od vozila, po prvih informacijah naj ne bi bil voznik, zato se je začelo intenzivno iskanje druge osebe. Ker je trava že dokaj velika se ležeča oseba ne vidi. Travnik velikosti 150 m x 90 m je bil več kot 4x v celoti sistematično pregledan,” so sporočili gasilci PGD Bohinjska Bistrica.

Zahvalili so se vsem mimoidočim, očividki ter članom Smučarskega društva Bohinj, ki so se ravno vračali s sestanka, in so pomagali pri iskanju na obsežnem območju. “Oseba ni bila najdena, kasneje je bilo tudi potrjeno, da je bila v vozilu le ena oseba,” so pojasnili gasilci, ki so razsvetljevali območje ter nato vozilo s sredine travnika povlekli ob cestišče in ga dvignili na vozilo vlečne službe.

Poleg omenjenih so bili na intervenciji tudi gasilci PGD Bled.

VIR:Uprava za zaščito in reševanje, PGD Bohinjska Bistrica – FOTO: PGD Bohinjska Bistrica