fbpx

Veliko muzike za malo denarja: Slovenija navdušila Lonely Planet

Vodilni svetovni turistični vodič nas je uvrstil na še eno svojo zelo odmevno lestvico.

Še na eni odmevni lestvici smo se znašli. Lonely Planet, vodilni svetovni izdajatelj turističnih vodičev, je na svoji spletni strani pripravil lestvico destinacij, ki jih je po njihovem mnenju najbolj vredno obiskati, saj so žepom prijazne in za prijazno ceno nudijo res veliko.

Na prvo mesto lestvice so uvrstili dolino južnega Nila v Egiptu, sledi slikoviti poljski Lodz, pa ameriški nacionalni park Great Smoky Mountains, pravljični Maldivi in ameriški Houston, ki sklene prvo peterico.

Na šestem mestu je strastna Argentina, ki ji sledi Bangladeš, pa turistično na novo odkrita Albanija in Ekvador. Deseterico zaključuje Slovenija, ki so ji namenili kar nekaj lepih besed.

image

NATALIJA JURSE

“Ta žep Evrope v malem ima veliko vrednost za vse tiste, ki bi radi vrhunce celine doživeli v kratkem času. V samo enem dnevu lahko obiščete beneško navdihnjene obmorske kraje, prehodite gorske poti in večerjate ob reki v srcu Ljubljane. A zakaj bi hiteli? To je dežela aktivnosti na prostem, dostopna za mnogo manj, kot bi sicer plačali v drugih alpskih državah. Je kraj restavracij na svetovnem, vrhunskem nivoju, vinotočev in neodkritih malih mest. Raziskovanje je enostavno in poceni, mnoge ceste in proge so spektakularne. Poletje pripelje množice ob Blejsko jezero in, nekoliko manj, v Bohinj, a se jih je enostavno otresti,” so zapisali ob fotografiji Blejskega jezera.

Celotno lestvico Lonely Planeta najdete TUKAJ.

VIR:VECER.COMAVTOR:D.Ži – FOTO:Natalija Jurše

Inline
Inline