Vremenska napoved za Slovenijo, 10.10.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 10.10.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo pretežno oblačno, še bodo nastajale kratkotrajne plohe. Jutri bo deloma sončno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne se bo na Primorskem razjasnilo. Drugje bo še pretežno oblačno, pojavljale se bodo kratkotrajne plohe, ki bodo pogostejše na jugovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 21 °C.

Jutri bo deloma jasno, zjutraj in del dopoldneva bo nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo na severovzhodu zapihal šibak južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 °C.

OBETI

V soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo še sončno. Pihal bo jugozahodnik.

VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta se je pomaknila nad severni Balkan, za njo pa se nad Alpami in jugozahodno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnimi vetrovi doteka k nam v nižjih zračnih plasteh hladnejši in sprva še vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno jasno. Drugod bo sprva še večinoma oblačno, nastajale bodo plohe. Proti večeru pa se bo od severa jasnilo, ob Jadranu bo zapihala šibka burja.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-10-10 13:24