Vremenska napoved za Slovenijo, 10.11.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo na zahodu delno jasno, drugod večinoma oblačno. Jutri bo sončno na vzhodu, drugod se bo pooblačilo. Popoldne na zahodu rahel dež.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na zahodu večinoma sončno. Drugod bo pretežno oblačno, proti večeru se bodo oblaki trgali. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 17 °C.

 

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo v vzhodni Sloveniji deloma sončno, drugod se bo od juga postopno pooblačilo. Popoldne bo v zahodni in južni Sloveniji pričelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -3, ob morju okoli 9, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15 °C.

OBETI

V torek in sredo bo oblačno in deževno.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je več ciklonskih območij, eno od njih se poglablja nad zahodnim in severnim Sredozemljem in bo jutri že vplivalo na vreme pri nas. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi priteka danes nad naše kraje prehodno nekoliko bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v krajih vzhodno od nas oblačno, predvsem v notranjosti Hrvaške ter ponekod na Madžarskem bo deževalo. Drugod bo suho, v krajih zahodno od nas povečini sončno.

Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Drugod se bo pooblačilo, ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije bo pričelo deževati.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-11-10 12:18