Vremenska napoved za Slovenijo, 11.11.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 11.11.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Zjutraj bo oblačnost od juga naraščala, po nižinah bo megleno. Dopoldne bo začelo rahlo deževati, na vzhodu bo suho. Jutri oblačno, deževno in vetrovno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Dopoldne bo oblačnost od juga naraščala, začelo bo rahlo deževati. Padavine se bodo popoldne na zahodu nekoliko okrepile, na vzhodu bo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo popoldne na severozahodu spustila na okoli 900 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 13, najvišje dnevne od 5 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, ob morju do 15 °C.

OBETI

V noči na sredo bo ob morju pihal okrepljen jugo, na Primorskem se bodo pojavljale tudi nevihte. V sredo bo sprva oblačno z dežjem, v alpskih dolinah bo ponekod dež prešel v sneg. Padavine bodo proti večeru oslabele. V četrtek bo več suhega vremena, oblačnost se bo trgala.


VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim Sredozemljem se poglablja izrazito ciklonsko območje. Z južnimi vetrovi v višinah bo k nam začel dotekati precej vlažen in topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo sprva v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Drugod se bo pooblačilo, ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije bo pričelo deževati.

Jutri bo oblačno in deževno. V Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-11-11 09:19

X