Vremenska napoved za Slovenijo, 13.03.2020 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 13.03.2020

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, popoldne bodo vmes padavine.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo oblačno. Pojavljale se bodo manjše padavine, ki se bodo večinoma od severa širile proti jugozahodu. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer zmerna burja. Temperature bodo sprva od 8 do 17 °C, popoldne pa se bo od severovzhoda hladilo.

Ponoči bodo padavine ponehale, najkasneje na Gorenjskem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa se bodo od zahoda razširile padavine, ki ne bodo dosegle Prekmurja in dela Štajerske. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 800 m. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa predvsem sredi dneva in popoldne severovzhodnik Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, v Gornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do okoli 14 °C.

OBETI

V nedeljo in v ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Veter bo v nedeljo čez dan oslabel in v noči na ponedeljek ponehal.


VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta se od severa pomika nad Slovenijo in nas bo prešla popoldne. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal hladnejši in dokaj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo oblačno, manjše padavine se bodo večinoma od severa pomikale proti jugozahodu. Zapihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zvečer zmerna burja.

Jutri bo pretežno oblačno. Popoldne bodo padavine od zahoda zajele sosednje pokrajine, le v krajih vzhodno od nas bo večinoma suho. Na območju Alp bo marsikje snežilo do dolin. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem Jadranu zmerna do močna burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-03-13 10:41

X