Vremenska napoved za Slovenijo, 15.1.2020

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo na jugozahodu in v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugje pa precej sončno. Jutri bo deloma jasno, zjutraj bo po nižinah megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem ter v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa precej sončno. Megla na severovzhodu se bo večinoma razkrojila. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na severovzhodu okoli 2 °C.

Jutri bo deloma jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Proti večeru bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem do 13 °C.

OBETI

V petek bo na zahodu sončno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost.

V soboto se bo povsod pooblačilo, padavine bodo od zahoda zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Na Primorskem bo zapihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Globoko ciklonsko območje se nahaja nad severnim Atlantikom, nad vzhodno Evropo pa je središče anticiklona, ki vpliva tudi na vreme pri nas. Od jugozahoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo ob severnem Jadranu pretežno oblačno, drugje pa bo večinoma sončno, le v Panonski nižini bo megleno.

Jutri bo deloma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-01-15 13:44