Vremenska napoved za Slovenijo, 17.12.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Ponoči in jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Toplo bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo na zahodu in jugu pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo deloma jasno. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, v severnih krajih od 0 do 4 °C.

Jutri bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 °C.

OBETI

V četrtek in petek se vreme ne bo bistveno spremenilo. Na zahodu bo precej oblačno z nekaj dežja, na vzhodu pa deloma sončno. Še bo toplo za ta čas.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom priteka k nam topel in razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Nekaj jasnine bo predvsem v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v Gorskem Kotarju in v hribovitem delu Furlanije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-17 16:03