Vremenska napoved za Slovenijo, 2.12.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 2.12.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bodo padavine oslabele in na severu tudi ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. Jutri bo dokaj jasno z jutranjo meglo po nižinah.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo s prva še oblačno s padavinami, ki pa bodo oslabele in na severu tudi ponehale. Meja sneženja se bo na jugovzhodu spustila do nadmorske višine okoli 700 m. Proti večeru se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo dokaj jasno, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 11 °C.

OBETI

V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki vpliva na vreme pri nas. Za fronto se bo popoldne s severovzhodnikom nad naše kraje razširil hladen in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bodo v krajih južno od nas še padavine, v Gorskem kotarju bo dež prešel v sneg. Drugje bodo padavine oslabele in ponehale, v krajih severno od nas se bo tudi jasnilo. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le v krajih vzhodno od nas bo več nizke oblačnosti. Ob Jadranu bo še pihala burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-02 11:40