Vremenska napoved za Slovenijo, 23.03.2020

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne in jutri bo na zahodu sončno, na vzhodu pa bo pretežno oblačno in večinoma suho. Hladno in vetrovno bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na zahodu sončno. Drugod bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Burja bo prehodno nekoliko oslabela, v notranjosti pa se bo severovzhodni veter okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo oblačnost proti vzhodu naraščala, na zahodu bo ostalo precej jasno. Dopoldne bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela, v notranjosti bo pihal okrepljen severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -2, v alpskih dolinah okoli -10, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 11 °C.

OPOZORILO

Burja bo danes prehodno oslabela in se znova okrepila v noči na torek. Do srede zvečer bodo sunki burje na izpostavljenih mestih presegli 100 km/h. Tudi drugod bo vetrovno.

OBETI

V sredo bo v notranjosti pretežno oblačno, nekaj sonca bo na Primorskem. Predvsem v vzhodni polovici države bo občasno rahlo snežilo. Še bo hladno in vetrovno. V četrtek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo sprva snežilo, čez dan pa bo sneg prehajal v dež.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno polovico Evrope je obsežen anticiklon, v Sredozemlju pa območje nižjega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom priteka k nam mrzel in prehodno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo deloma jasno, v krajih severno in vzhodno od nas bo občasno povečana oblačnost. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.

Jutri bo v krajih južno in vzhodno od nas pretežno oblačno, drugje bo še večinoma sončno. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-03-23 13:02