Vremenska napoved za Slovenijo, 29.8.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Danes bo delno jasno, popoldne bodo v notranjosti krajevne nevihte. Jutri bo spremenljivo oblačno ponekod bodo še plohe ali nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 °C.

OBETI

V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo v soboto ponehala.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Atlantikom je ciklonsko območje, nad zahodno in južno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se bo v noči na petek prek srednje Evrope pomikala proti vzhodu.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo delno jasno, predvsem v hribovitem svetu Alp in Dinarskega hribovja bodo popoldne krajevne nevihte.

Jutri bo ob Jadranu sončno in vroče, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje 
2019-08-29 06:03