Vremenska napoved za Slovenijo, 3.12.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 3.12.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne in jutri bo precej jasno, po nižinah se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo večinoma sončno, več oblačnosti bo na vzhodu. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 11 °C.

Jutri bo precej jasno, na jugovzhodu pa občasno tudi pretežno oblačno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah v notranjosti megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem do 3, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem ob burji do 10 °C.

OBETI

V četrtek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

V petek se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugje po nižinah bo po jutranji megli nekaj sonca. Zapihal bo jugozahodnik. Topleje bo.


VREMENSKA SLIKA

Vremenska fronta se je pomaknila nad južni Balkan, nad zahodno in srednjo Evropo je obsežen anticiklon. Nad naše kraje doteka s severovzhodnimi vetrovi hladnejši in bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo prevladovalo sončno vreme, le v krajih vzhodno od nas bo več oblačnosti. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo precej jasno, po nižinah v krajih vzhodno od nas se bo večji del dneva zadrževala megla. Ob Jadranu bo še pihala burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-03 13:11

X