Vremenska napoved za Slovenijo, 4.2.2020 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 4.2.2020

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. Jutri bo suho, hladneje in marsikje zelo vetrovno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo sprva na vzhodu. Nastala bo še kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal okrepljen veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 13 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in v severovzhodnih krajih čez dan še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, v prevetrenih krajih in ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C.

OPOZORILO

V sredo bo pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 km/h, krajevno lahko tudi okoli 100 km/h. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 km/h.

OBETI

V noči na četrtek bo veter ponehal. V četrtek in petek bo precej jasno s hladnim jutrom.


VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta se od severa hitro pomika nad zahodni in osrednji Balkan in Sredozemlje. Za njo doteka občutno hladnejši zrak, nad Alpami in severozahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bodo padavine zajele tudi kraje južno od nas, ohladilo se bo. Zapihal bo severnik.

Jutri bo v Alpah večinoma oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo. Drugod bo suho. Hladneje in vetrovno bo.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-02-04 14:06