Vremenska napoved za Slovenijo, 5.11.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 5.11.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo deževno, na zahodu tudi z nevihtami in krajevnimi nalivi. Jutri bo na vzhodu večinoma suho, drugod bodo krajevne plohe.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo oblačno s pogostimi padavinami, predvsem na zahodu bodo nevihte, krajevno tudi dolgotrajnejši nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 °C.

V prvem delu noči bo dež večinoma ponehal.

Jutri bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho vreme, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 11 do 17, v Gornjesavski dolini okoli 7 °C.

OPOZORILO

V torek pričakujemo obilne padavine, krajevno bodo tudi dolgotrajni nalivi.

OBETI

V četrtek bo več sončnega vremena, nastale bodo le posamezne plohe. V petek bo v zahodnih krajih oblačno s padavinami, na vzhodu bo deloma sončno in v glavnem suho.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla severno Sredozemlje in vzhodni del Alp. Z močnim jugozahodnikom priteka k nam precej vlažen in razmeroma topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo večinoma oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas večinoma suho, predvsem v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije pa bodo krajevne padavine, deloma plohe, možna bo tudi kakšna nevihta.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-11-05 12:12