Vremenska napoved za Slovenijo, 7.1.2020

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne se bo oblačnost povečala. Jutri bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo zmerno, v zahodnih krajih pa tudi pretežno oblačno. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla, ponekod ob meji s Hrvaško pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju in v Vipavski dolini okoli 2, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

OBETI

V četrtek bo pretežno jasno, po nižinah bo nekaj jutranje megle. V petek bo predvsem na Primorskem in Notranjskem nekaj več oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno in severozahodno Evropo je ciklon, drugod pa obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah od severovzhoda doteka nekoliko hladnejši in prehodno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne se bo zlasti v krajih južno in zahodno od nas več oblačnosti, drugje bo še deloma sončno. Zvečer bo v Kvarnerju zapihala šibka burja.

Jutri bo pretežno jasno, jutro bo po nekaterih kotlinah megleno. V notranjosti Hrvaške bo dopoldne precej nizke oblačnosti. Predvsem v Kvarnerju bo pihala večinoma šibka burja, ki bo popoldne ponehala.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-01-07 15:28