Vremenska napoved za Slovenijo, 7.11.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 7.11.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne se bo delno razjasnilo. Jutri bo na zahodu znova začelo deževati, padavine se bodo zvečer širile v notranjost. Ob morju bo pihal jugo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na severozahodu pretežno oblačno, drugod pa se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, v alpskih dolinah okoli 9 °C.

Jutri zjutraj bo oblačnost na zahodu naraščala, začelo bo rahlo deževati. Drugje bo še deloma jasno in po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo postopno povsod pooblačilo. Padavine se bodo proti večeru počasi širile v notranjost, ob morju bodo nastajale tudi nevihte. Ob Obali bo pihal okrepljen jugo, drugje pa šibak veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 10 do 15, v alpskih dolinah okoli 5 °C.

OBETI

V noči na soboto bo dež zajel vso državo in v soboto dopoldne postopno ponehal, razjasnilo se bo. V nedeljo se bo na zahodu delno razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno in večinoma suho.

VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta se je pomaknila nad južni Balkan, nad Britanskim otočjem se je poglobilo novo ciklonsko območje. Nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi doteka prehodno nekoliko manj vlažen in razmeroma topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne se bo postopno razjasnilo, več oblačnosti bo ostalo v hribovitih krajih Furlanije-Julijske krajine in v Gorskem kotarju.

Jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno in deževno, drugje bo večji del dneva še suho. Ob Jadranu se bo krepil jugo.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-11-07 14:02