Vremenska napoved za Slovenijo, 8.10.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 8.10.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo pretežno jasno. Jutri se bo od zahoda pooblačilo, na vzhodu bo večji del dneva še sončno. Vetrovno bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno jasno. Na vzhodu bo zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 19 °C.

Jutri se bo od zahoda postopno pooblačilo, na vzhodu bo večji del dneva še sončno. Popoldne bo v hribovitih krajih na zahodu začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem in v prevetrenih delih vzhodne Slovenije od 9 do 12, najvišje dnevne od 16 do 21, na severozahodu okoli 13 °C.

OBETI

V noči na četrtek bodo padavine zajele vso Slovenijo, na jugu bodo tudi nevihte. V četrtek bo oblačno, dež bo čez dan slabel in do večera, najkasneje na jugovzhodu, ponehal. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V petek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Znova bo topleje.

VREMENSKA SLIKA

Nad Balkanom in severnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, ki bo počasi oslabelo. Nad naše kraje je s šibkimi jugozahodnimi vetrovi začel dotekati toplejši in prehodno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo pretežno jasno. V krajih vzhodno od nas bo zapihal veter južnih smeri.

Jutri se bo v krajih zahodno od nas pooblačilo, drugje bo še deloma sončno. Popoldne bo v hribovitih krajih Furlanije-Julijske krajine začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu šibak do zmeren jugo.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-10-08 13:36