Z orožjem zagrozil zaposleni in oropal bencinski servis v Celju!

Počitnice  so  za nami, v šolo  se vračajo učenci in dijaki. Več kot 21.000 jih bo v Sloveniji danes prvič sedlo v šolske klopi. In vsaj toliko, kot bo v  teh  dneh  v  prometu  udeleženih  otrok, je razlogov za še strpnejšo in previdnejšo vožnjo.

Na  območju  naše  policijske  uprave  letos  beležimo  izredno poslabšanje prometne  varnosti.  V  soboto  smo  v  prometni  nesreči,  v  kateri je na avtocesti izven naselja Dramlje, umrla 31-letna romunska državljanka in smo o  njej  že  poročali,  zabeležili  sedemnajsto smrtno žrtev. Lani v enakem obdobju je na Celjskem in Koroškem v prometnih nesrečah umrlo pet  ljudi.

 

Glede  na  to,  da  bo  danes,  za  razliko  od poletnih mesecev, v prometu bistveno več udeležencev bodite tako v avtomobilih, na motorjih, kolesih in seveda tudi peš, še odgovornejši.

Od preostalega dogajanja najprej o sinočnjem ropu.

Rop bencinskega servisa – Celje

Sinoči  smo  bili  obveščeni o ropu bencinskega servisa v Ipavčevi ulici v Celju.  Neznani  storilec,  visok  okoli  180  cm, vitke postave, oblečen v temnejša oblačila, z zakritim obrazom, je okoli 21. ure vstopil v bencinski servis,  z  orožjem zagrozil zaposleni in zahteval denar. Ko je dobil denar je pobegnil.

V nadaljevanju najprej o petkovem dogajanju.

Vlom v delavnico – Celje

V  petek  zjutraj  smo  bili  obveščeni  o vlomu v avtoličarsko delavnico v Celju.  Storilec  je  ukradel  dve  napravi  za  barvanje in dva električna brusilnika.

Pridržanji voznikov – Prevalje in Dobovec

V  petek  popoldne  smo  na Prevaljah pridržali 21-letnega voznika osebnega vozila,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola, se nedostojno vedel in kršil javni red in mir.

V   večernih  urah  smo  na  Mejnem  prehodu  Dobovec  odredili  pridržanje 41-letnemu  vozniku,  hrvaškemu  državljanu, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel dobri 2,3 promili alkohola v krvi.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Vojnik

V  noči  iz  petka  na soboto smo v Vojniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri  se je huje poškodoval 21-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo,   na  Cesti  Talcev,  v daljšem ovinku zapeljal  v  levo  ter  trčil v objekt in  nato še v ograjo ob stanovanjski hiši.

Požar  – Šentjanž pri Dravogradu

Med vikendom smo že poročali o požaru skladišča v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer  je zgorelo okoli 300 ton bio mase za pelete, nekaj pnevmatik tovornih vozil  dva  viličarja  ter  dve   tovorni vozili parkirani pred skladiščem. Požar je gasilo 51 gasilcev z desetimi  vozili. Ugotovite ogleda kažejo, da je bil ogenj podtaknjen. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Prijetje ilegalnih prestopnikov – Tepanje

V sobotnih jutranjih urah nas je občan obvestil, da je v Tepanju opazil, da je  iz  osebnega  vozila  hrvaških registrskih številk izstopilo več ljudi, najverjetneje ilegalnih migrantov.  Voznik, kasneje je bilo ugotovljeno, da gre  za 35-letnega srbskega državljana,  je zaradi poškodbe vozila zapeljal z  avtoceste  in  v naselju na območju Tepanja 7 državljanov Bangladeša ter odpeljal.  Kmalu  po  dejanju  smo mu odvzeli prostost in ga pridržali. Vsi
tujci  so  zaprosili  za  mednarodno zaščito. Občanu, ki nas je o dogajanju obvestil, se iskreno zahvaljujemo.

Vlom v gradbeni zabojnik – Arja vas

V  Arji vasi smo obravnavali vlom v gradbeni zabojnik, od koder je storilec ukradel za okoli 10.000 € različnega orodja.

Požar – Kapla

Nekaj pred poldnevom  smo bili obveščeni, da je zagorelo v sušilnici hmelja v  Kapli  na  območju  Policijske  postaje  Žalec.  Do požara, v katerem je nastalo  za  okoli 40.000€ materialne škode, je najverjetneje prišlo zaradi vžiga prahu.

Prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami – Šmohor in Nazarje

V  soboto  smo  obravnavali  dve  prometni  nesreči  v  katerih sta se huje poškodovali  kolesarki.  Nekaj  po 12. uri se je pri vožnji s Šmohorja huje poškodovala 42-letna kolesarka, ki je izgubila oblast nad kolesom in padla. V Nazarjah pa je 62-letna kolesarka trčila v robnik in padla.

Tatvina kolesa – Šoštanj

V  Šoštanju  smo obravnavali tatvino ženskega kolesa parkiranega na hodniku stanovanjskega bloka na Cesti talcev.

Vlom v stanovanjsko hišo – Zreče

V  Zrečah  je  neznani storilec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in ukradel kuverto z gotovino.
Drzna tatvina – Tepanje

Na   avtocestnem   počivališču   Tepanje  smo  obravnavali  drzno  tatvino. Moldavskega  voznika  osebnega vozila je neznani storilec zamotil, drugi mu je  medtem  s  sovoznikovega  sedeža ukradel torbico v kateri je imel večjo vsoto gotovine in bančno kartico.

Vlomi v tri osebna vozila – Dramlje

Ta  konec tedna smo bili obveščeni še o treh vlomih in enem poskusu vloma v osebna vozila na območju Dramelj. Storilec je v vozila vlomil medtem, ko so bili lastniki na pikniku v bližini. Iz treh vozil je ukradel več gotovine.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Podpeca

Včeraj  okoli  devetih  dopoldne  se  je  v prometni nesreči v Podpeci huje poškodoval   70-letni voznik kolesa z motorjem, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Tatvina kolesa z motorjem – Laško

Danes  okoli  treh  zjutraj  smo bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem znake  Tomos APN 6, rdeče barve s črnimi blatniki. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo v Brstniku, na območju Laškega.

Tatvina osebnega vozila – Celje

V jutranjih urah smo bili obveščeni še o tatvini osebnega vozila znamke BMV serije 3, letnik 2011, bele barve, registrskih številk LJ ET 672. Vozilo je bilo  ukradeno  s  parkirišča  stanovanjskega  bloka na Ljubljanski cesti v Celju.

Toliko  o  dogajanju  v  zadnjih  treh  dneh,  v  katerih smo na Operativno komunikacijski  center Policijske uprave Celje prejeli 1094 klicev občanov, v 263. primerih je šlo za interventne dogodke.

Naj  bo teden, ki je pred nami, mirnejši in uspešen vam želimo s Policijske uprave  Celje.  Vsem  učencem  in  dijakom želimo prijazen in varen začetek novega šolskega leta.

 

VIR:PU CELJE – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)