fbpx

Zapeljal čez rdečo luč: 17-letnica in 18-letnik huje poškodovana

Na križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani sta v sredo trčili dve osebni vozili. Pet oseb so odpeljali v UKC Ljubljana, 17-letnica in 18-letnik sta bila v prometni nesreči huje poškodovana. Nesreča se je zgodila, ko je 22-letnik v križišču zapeljal čez rdečo luč in trčil v drugo osebno vozilo.

Včeraj ob 19.20 se je na križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta trčili dve osebni vozili. Poškodovanih je bilo pet oseb, med njimi sta dve osebi utrpeli hude telesne poškodbe.

22-letnik je z osebnim vozilom znamke Audi A2 vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, od Vilharjeve proti Topniški ulici.

Ko je pripeljal do križišča, je na semaforju za njegovo smer vožnje svetila rdeča luč, 22-letnik pa je ni upošteval in zapeljal v križišče. Takrat je  iz nasprotne smeri  v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai Tuscon s katero sta silovito trčila.

V nesreči sta bila poškodovana oba voznika, utrpela sta lažje telesne poškodbe. Preizkušena sta bila z indikatorjem alkohola, ki pa ni reagiral. Z 22-letnim voznikom je bil opravljen tudi hitri test na droge, ki prav tako ni reagiral. Voznica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom.

V vozilu 22-letnika so bile štiri osebe, med njimi tudi 17-letnica, ki je sedela zadaj desno in 18 letnik, ki je sedel spredaj desno. Oba sta utrpela hude telesne poškodbe. Dva potnika sta bila lažje poškodovana. Nihče od omenjenih v vozilu ni uporabljal varnostnih pasov.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V prometni nesreči je bilo poškodovanih pet oseb.
V prometni nesreči je bilo poškodovanih pet oseb.FOTO: Žan Rekič Zupančič

Gasilci GB Ljubljani so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja ter s tehničnim posegom odprli vrata vozila in rešili poškodovane osebe. Zatem so počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana.

vir:24ur.com