fbpx

Župan Bojan Šrot sprejel 63 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev Glasbene šole Celje

Celje, 12. junij 2018 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes v Narodnem domu sprejel 63 najuspešnejših osnovnošolcev in učencev Glasbene šole Celje. To so mladi, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja, raziskovalnih dejavnosti in športa dosegli izjemne uspehe. Podelil jim je priznanja in spominsko darilo, knjigo Duša slovenska.

 

Nove generacije osnovnošolcev se razmeroma hitro srečajo z digitalno tehnologijo in vse več uporabljajo sodobne načine komuniciranja. Mladi danes plujejo na valu nove tehnološke revolucije, ki bo temeljito spremenila naš način življenja, dela in medsebojnega razumevanja. Nove tehnologije še nikoli doslej niso tako močno vplivale na razvoj družbenih sprememb in spreminjale navade ljudi. Mladi so glasniki pobud in razvoja. Letos je priznanje za odličnost in vsestransko ustvarjalnost ter uspehe v vseh letih šolanja prejelo 63 osnovnošolcev iz vseh 11-ih celjskih osnovnih šol in Glasbene šole Celje.

 

Priznanja jim je tudi letos podelil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je pohvalil njihova prizadevanja, vnemo po raziskovanju ter vsem trudu, ki so ga vložili v šolanje in prostočasne dejavnosti. »Ta sprejem je eden tistih mojih najljubših županskih dogodkov. Kajti vsako leto je izjemno lepo spoznati in doživeti mlade ljudi, ki že v tako zgodnjem obdobju življenja vedo, da noben uspeh ne pride sam od sebe./…/ Takšen odnos do dela, kajti tudi učenje je pogosto zelo težko delo, kot ga imate vi v tako mladih letih, bi moral imeti vsak človek vse življenje./…/ Najbolj od vsega vam želim, da bi vse, kar vam je dano, vse, kar ta svet ponuja, znali in si upali izkoristiti./…/ Sanjajte, raziskujte, občudujte, opazujte naravo in hodite po svetu z odprtimi očmi in pomagajte, kadar kdo potrebuje pomoč. Izkoristite ta čudoviti čas, ki je pred vami. Ves svet, vse življenje imate na dlani, s svojimi odločitvami lahko usmerjate svojo življenjsko pot, zato izbirajte modro in bodite samozavestni,« je mlade, njihove starše, ravnatelje ter učitelje, ki so učencem z veliko odgovornostjo predajali znanja, nagovoril župan.

 

Program sprejema najuspešnejših osnovnošolcev vsako leto pripravi druga osnovna šola. Letos  ga je oblikovala I. osnovna šola Celje.