14. bučijada v Braslovčah, Savinjska regija - savinjska.info

14. bučijada v Braslovčah, Savinjska regija

Društvo podeželskih žena Občine Braslovče, Savinjska regija, je zadnji vikend v septembru v avli Doma kulture Braslovče pripravilo 14. bučijado, na njej pa razstavilo več kot 700 buč, 158 različnih sort in vrst.

Ob odprtju razstave je zbrane najprej pozdravila predsednica društva podeželskih žena Braslovče Amalija Brinovec, ki je med drugim povedala, da je namen razstave prikazati buče, ki se delijo na jedilne, hranljive in okrasne. Vsaka vrsta ima številne primerke, ki se razlikujejo po obliki, barvi in okusu.

Zbrane na otvoritvi je nagovorila podžupanja mag. Urška Hozjan, ki je članicam in članu društva  čestitala za izjemno razstavo buč in jih vzpodbudila, naj bodo še naprej tako delavni in ustvarjalni.

Organizatorice so za pokušino pripravile 27 različnih jedi iz buč, med drugimi tudi marmelado, kompot in druge dobrote. Ob razstavi so poskrbele tudi za delavnico, na kateri so učenci turističnega podmladka braslovške osnovne šole izdelovali najrazličnejše izdelke iz buč.

Odprtje razstave so z nastopom popestrili člani pevskega sestava Pesmca in plesalci plesnega gledališča Ana Vovk Pezdir.

T. Tavčar

 

VIR:BRASLOVCE.SI