21. septembra 2019 čistimo svet, Kozje, Savinjska regija - savinjska.info

21. septembra 2019 čistimo svet, Kozje, Savinjska regija

V tem času pred točno enim letom so se Ekologi brez meja goreče pripravljali na še zadnjo akcijo Očistimo Slovenijo. 15. septembra se je prvič v zgodovini človeštva združilo 18 milijonov parov rok, ki so v enem dnevu čistile 158 držav sveta. Roke so bile tudi slovenske, našteli so jih več kot 36 tisoč parov, ki so iz narave odstranile več kot 221 ton odpadkov in očistile 155 odlagališč. Hvala vsem, ki ste zavihali rokave.

Ekologi brez meja so se usmerili v preventivo, a kljub temu naša narava vsaj enkrat letno potrebuje ‘generalno čiščenje’. Zato vabimo vse posameznike in organizacije, da se 21. septembra pridružite milijonom ljudi po svetu v akciji World Cleanup Day in se samoiniciativno odpravite v naravo na sprehod in poberite odpadke. Savinjska regija

Z organizacijo akcij Očistimo Slovenijo so Ekologi brez meja dosegli premik obravnave problematike divjih odlagališč z lokalnega na nacionalni nivo. Dvignili so zavedanje prebivalstva, da gradbeni odpadki v naravo ne sodijo, sistemsko pa se problematika še vedno ni uredila, zato bodo Ekologi brez meja letošnjo globalno čistilno akcijo obeležili s strokovnim dogodkom “Počistimo z gradbenimi in kosovnimi odpadki”, prav tako pa se bodo 21. septembra odpravili na teren ter počistili odpadke in popisali blagovne znamke.

Odpravite se na ta dan v naravo; mogoče bo njena lepota komu odprla oči, da jo je potrebno ohraniti.

 

VIR:KOZJE.SI