38 novih stanovanj na Polzeli, Savinjska regija - savinjska.info

38 novih stanovanj na Polzeli, Savinjska regija

V okviru praznika Občine Polzela, Savinjska regija, so v torek, 8. oktobra 2019, predali namenu 38 novih stanovanj pod imenom Malteški dvori – blok 5, medtem je 19 oskrbovalnih v neposredni bližini v gradnji.

Na krajši svečanosti se je zbralo kar veliko novih stanovalcev in občanov občine Polzela in drugih. Zbrane je uvodoma pozdravil župan Občine Polzela Jože Kužnik, ki je dejal, da je vesel, da je po več letih na Polzeli zrasel nov stanovanjski blok, čeprav kot investitor pri tem ni sodelovala Občina Polzela.

Sledil je nagovor Tomaža Krajnca enega od dveh investitorjev. V krajšem govoru je poudaril, da je vesel da skupaj s številnimi občani proslavijo zaključek prve faze investicije, ki so je poimenovali Malteški dvori-blok 5. Objekt z 38 stanovanj in prav tolikio pokritimi parkirnimi prostori ali skupnimi prostori s 4.058 kvadratnimi metri površin v petih etažah so uspeli z izdatno pomočjo izvajalcev, nadzora in posojilojemalca Gorenjske banke iz Kranja, postaviti in dokončati v pičlih 15 mesecih. Strošek investicije znaša skoraj  3,5 milijona varov.


S prerezom traku so nov blok – Malteški dvori predali namenu Vanja Jeraj, Tomaž Krajnc, Jože Kužnik, Sergej Murgelj, Tomaž Drev in Iztok Kučer, za popestritev otvoritev pa so poskrbeli učenci Osnovne šole Polzela.

                 
Tone Tavčer

 

VIR: POLZELA.SI

X