Akcija združenja Europa Donna, Tabor, Savinjska regija - savinjska.info

Akcija združenja Europa Donna, Tabor, Savinjska regija

Stari tolarji bodo oživeli za 2 meseca: vlijte novo upanje bolnicam z rakom in njihovim svojcem

Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk skupaj s partnerji in podporniki začeli z dobrodelno akcijo Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke.  Od 10. januarja do 1. marca 2019 zbirajo stare tolarske bankovce, s katerimi želijo zbrati sredstva za nadgradnjo programa ROZA, ki bolnicam in njihovim svojcem nudi psihosocialno pomoč ob soočanju z diagnozo rak. oza škatle, v katere lahko oddate stare tolarje, so na voljo v 644 trgovinah Mercator in v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji.Tolarske bankovce pa lahko na sedež Europe Donne pošljete tudi v roza kuverti. Tolarske bankovce pa lahko na sedež Europe Donne pošljete tudi v roza kuverti.

Združenje Europa Donna Slovenija že več kot 20 let skrbi za pomoč bolnicam in njihovim svojcem med zdravljenjem in po njem ter vse leto osvešča o raku dojk in rakih rodil. Diagnoza rak vpliva na vse ravni življenja bolnice in prizadene tudi njene bližnje, zato si Europa Donna že vrsto let prizadeva, da bi bolnicam in njihovim svojcem lahko zagotovili tudi ustrezno psihosocialno podporo. Pred dvema letoma so aktivnosti psihosocialne podpore povezali v skupen program ROZA, ki ga v letih od 2017 do 2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje, vse aktivnosti so za udeležence brezplačne.

“Zdravljenje rakavih obolenj z vidika medicinske stroke nenehno napreduje in daje novo upanje za bolnice, ki se soočajo s to boleznijo. Diagnoza rak pa ne prizadene samo bolnice, ampak poseže v odnose v družini, z otroci, s partnerjem, prijatelji, sodelavci.  Europa Donna je že od svojih začetkov prostor, kjer poleg znanja in izkušenj v procesu zdravljenja nudimo tudi topel objem in smo tu za iskren pogovor ter strokovno psihosocialno pomoč,” pravi Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna.

Stari tolarji za nove začetke
Dobrodelna akcija Napolni nas z upanjem: stari tolarji za nove začetke poteka od 10. januarja do 1. marca 2019. Pobrskajte za pozabljenimi tolarskimi bankovci in jih Roza škatle za zbiranje starih tolarjev so na voljo v 644 Mercatorjevih trgovinah in v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji.

Roza škatlo lahko ustvarite tudi sami in zbirate sredstva v podjetjih, društvih ali s prijatelji, zbrana sredstva pa oddate v eni od Mercatorjevih trgovin ali poslovalnicah NLB ali na sedežu Združenja Europa Donna Slovenija. Če v vaši bližini ni trgovine Mercator ali NLB Poslovalnice, pa lahko tolarske bankovce v roza kuverti pošljete po pošti na sedež Združenje Europa Donna Slovenija.

Več o akciji na spletni strani napolninaszupanjem.si.

Program ROZA, psihosocialna podpora za bolnice in njihove svojce
Z zbranimi sredstvi bodo v Združenju Europa Donna Slovenija nadgrajevali aktivnosti v  okviru programa Roza, ki ga izvajajo v sodelovanju s partnerji, in v katerega so bolnicam in njihovim svojcem v času zdravljenja in po njem na voljo različne oblike psihosocialne podpore.

Več o programu ROZA na spletni strani www.europadonna.si

VIR:OBCINA-TABOR.SI, SAVINJSKA REGIJA