OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Aktivnosti v klubu županj, Rečica ob Savinji, Savinjska regija

Minuli teden se je županja občine Rečica ob Savinji, Savinjska regija, Ana Rebernik med drugimi aktivnostmi udeležila dveh dogodkov, pripravljenih v okviru Kluba županj. V Državnem zboru RS je bilo v četrtek, 31. 1. 2019, prvo srečanje Kluba poslank in Kluba županj. Prisotne so se dogovorile, da bodo vzpostavile tesno sodelovanje na različni področjih dela tako poslank kot županj.

Dogovorile so se tudi že za temo skupne problemske okrogle mize in raziskovalne naloge, ki bo naročena za potrebe preverjanja, katere instrumente države v EU uporabljajo za ohranjanje poseljenosti obmejnih področij in področij, ki so manj razvita oz. kakšne politike skladnega regionalnega razvoja vodijo. Prav tako so se dogovorile, da bodo vzpostavile čim bolj neposredno komunikacijo pri temah, ki jih obravnava Državni zbor in zadevajo delovanje, organiziranje in financiranje občin.

Snežni gradovi kralja Matjaža je prireditev, ki jo v Črni na Koroškem pripravljajo vse od leta 1993. Letos so gradove in druge skulpture iz snega zadnji vikend v januarju gradili pod stadionom v Črni. Ekipa slovenskih županj, med katerimi je bila tudi Rebernikova, je zgradila celotno tretjo razvojno os, ki jo tako Koroška kot Savinjsko-Šaleška regija  že tako težko čaka.

VIR:OBCINA-RECICA.SI