Bi lahko delali kot foto model ali maneken? - savinjska.info

Bi lahko delali kot foto model ali maneken?

Opravljanje dejavnosti kot je modni foto – model ali maneken je vedno predstavljal dober stranski zaslužek za kogarkoli – bodisi fitnes inštruktorjev, glasbenikov ali znanih osebnosti. To dejavnost lahko opravljate tudi kot samostojni podjetnik (s.p.) in je lahko dober dodaten prihodek v mesecih, ko Vas glavna dejavnost popolnoma ne zaposluje.

KAKO DO-REGISTRIRATI DEJAVNOST KOT FOTO MODEL ALI MANEKEN?

Foto model ali maneken spada pod dejavnost »Umetniško uprizarjanje« (SKD 90.010). Tako lahko na obstoječ s.p. ali d.o.o. do-registrirate to dejavnost. To preprosto lahko storite na naši VEM točki.  Po vpisu te dejavnosti v Poslovni register,  lahko takoj pričnete z opravljanjem te dejavnosti  in izdajate račune.

V okviru te dejavnosti lahko opravljate tudi storitve voditeljev predstav in prireditev, DJ-ev, igralcev, plesalcev, glasbenikov, govornikov, predavateljev, ansamblov, orkestrov ipd.

Se morda želite ukvarjati tudi s fotografsko dejavnostjo? Potem boste morali registrirati tudi dejavnost »Fotografska dejavnost« (SKD 74.200).


Opravljanje dejavnosti in izdajanje računov za dejavnost, ki je nimate registrirane, je prekršek. Na naši VEM točki Data Vas referent vodi čez postopek in pri nas ste v varnih rokah!

ŠE NISTE REGISTRIRALI S.P.? TUDI TO LAHKO OPRAVITE PRI NAS… BREZPLAČNO!

Pri nas lahko izvedete postopek registracije s.p. ali d.o.o., in sicer na Vem točki. Postopek registracije je brezplačen, hiter in učinkovit.

Za registracijo potrebujete le veljaven oseben dokument in davčno številko. V kolikor niste lastnik objekta, potrebujete tudi overjeno izjavo lastnika objekta, ki jo lastnik  lahko brezplačno overi – tudi pri nas.

 

VIR:DATA.SI(DATA D.O.O.)FOTO:PIXABAY

X