Božičkova tovarna daril, čudež ki ga ustvarijo prostovoljci

V petih letih se še ni zgodilo, da bi otrok ostal brez darila. Od lani, ko jim z dostavo pomagajo gasilci, je veliko laže in hitreje.

Bilo je pred dobrimi petimi leti. Kot spremljevalca otrok iz socialno šibkejših družin, ki jim je bilo omogočeno letovanje na morju, sta Milan Ninič in Jerneja Mastnak snovala, kako bi otrokom tudi pozimi pričarala nekaj lepega, toplega … božičnega. “Idejo je dobil Milan, nato sva jo premlevala, oblikovala, dala na papir. Začela sva s precejšnjim strahom, češ, bova dobila dovolj prostovoljcev, se bodo šole odzvale, se bodo ljudje odzvali in pomagali. Tudi nisva vedela, kje bi to sploh izpeljala,” se spominja soustanoviteljica humanitarnega društva Enostavno pomagam Jerneja Mastnak.

K sreči sta našla somišljenike. Trgovsko podjetje Tuš jim je že prvo leto priskočilo na pomoč in ponudilo prostore, pomagalo je tudi pri določenih materialnih stroških, kot je denimo zavijanje daril. Tako je še danes. Božičkovo tovarno daril so postavili sredi Tuševega celjskega nakupovalnega središča, med prvimi, ki so za otroka, o katerem je znano le ime in starost ter da družina potrebuje pomoč, zavili darilo, pa je bil tudi direktor Tuša Andraž Tuš. “To z ženo vedno zelo rada narediva. Sploh sedaj, ko imava otroka, se pomena takšne pozornosti še toliko bolj zavedava. Zato projekt vedno podpremo in ga bomo še naprej.” Podjetje Tuš letos pomaga še na dodaten način – v trgovinah prodaja ovijalni papir iz recikliranih materialov in vsa sredstva podarja Božičkovi tovarni daril.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR: VECER.COMAVTORICA: Rozmari Petek – FOTO: Rozmari Petek