SLOVENIJA

Cene električne energije in zemeljskega plina

Objavljamo januarski pregled trga električne energije in zemeljskega plina. Zaradi vladne regulacije so cene pri večini dobaviteljev enake, naslednji pregled bomo objavili septembra 2023, ko prenehajo veljati regulirane cene.

Vsi tisti, ki nameravate zamenjati dobavitelja, a na spletnem mestu ponudnika podatki o ponudbi niso dostopni, zahtevajte pisno ponudbo, v kateri so pojasnjeni:

  • cena,
  • morebitni dodatni stroški,
  • vezava
  • pogodbena kazen v primeru predčasnega odstopa – prekinitve pogodbe pred iztekom enega leta.

Da boste lažje primerjali ponudbo in morebiti prihranili z zamenjavo dobavitelja elektrike in/ali zemeljskega plina, na ZPS redno preverjamo ponudbo na spletnih straneh vseh dobaviteljev, njihove cenike, objavljene splošne pogoje in pogodbe. V tabelah, ki so dostopne s klikom na pasice spodaj, objavimo ponudbo, ki je dostopna vsem gospodinjstvom.

Več o cenah na tej povezavi:  https://www.zps.si/zamenjaj-in-prihrani/1093-zamenjaj-in-prihrani-2/8431-cene-elektricne-energije-in-zemeljskega-plina

Obvestilo za dobavitelje električne energije in zemeljskega plina

V tabelah so zbrani podatki, ki so dostopni na spletu. Če želite, da objavimo bolj natančne podatke, vas vabimo, da nam za posamezne ponudbe posredujete ustrezne pogodbe na elektronski naslov zps@zps.si.

 

vir: zps.si