OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Defibrilator tudi na Limovcah, Vransko, Savinjska regija

Občina Vransko je poskrbela za dodaten defibrilator. Ta je nameščen v Limovcah (poslopje družine Ferme), tako da bo tudi prebivalcem tega dela občine, predvsem Zaplanine in Limovc, hitro dostopen. Najbolj si želimo, da ga ne bo treba uporabiti, če pa že, je dobro, da vemo, kako se z njim rokovati in predvsem ne smemo se ga bati.

Na cvetno nedeljo, ko so ga predali namenu, je zbrane na Fermetovem dvorišču najprej nagovorila županja Nataša Juhart, nato pa je temeljne postopke oživljanja z defibrilatorjem predstavila Jana Vadlan. Zbrani domačini, gasilci PGD Ločica pri Vranskem in PGD Trojane so nato tudi sami pristopili k defibrilatorju in na lutki poizkusili izvajati prikazane temeljne postopke oživljanja. V nedeljskem popoldnevu so tako združili prijetno s koristnim.

Še enkrat poudarjamo, ne se ustrašiti, če pride do slučaja, ko je potrebno uporabiti defibrilator. Čim prej ga prinesite do ponesrečenca in sledite zvočnim navodilom za uporabo. Edino, kar lahko naredite narobe, je, da ne naredite nič. 

Občinska uprava

 

vir: vransko.si