OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Delna sprostitev ukrepov v DEOS Centru starejših Gornji Grad, Savinjska regija


S ponedeljkom, dne 1. 6. 2020, so zaradi spremenjene epidemiološke situacije v Sloveniji, v DEOS Centru starejših Gornji Grad, Savinjska regija, delno sprostili ukrepe, uvedene z namenom preprečevanja širjenja okužbe Covid-19. 

Obiski stanovalcev, ki so samostojni lahko potekajo zunaj doma brez predhodne najave, medtem ko je pri obiskih stanovalcev, ki potrebujejo pomoč osebja še vedno potrebna predhodna najava na recepciji. Pri tem še vedno priporočamo upoštevanje pravil za preprečevanje širjenja okužb (razkuževanje rok, vzdrževanje razdalje, uporaba zaščitne maske). Obiski so, v skladu z navodili Ministrstva za Zdravje, omejeni na le eno zdravo osebo, ki ob prihodu poda potrebne podatke za namen preprečevanja širjenja okužb in identifikacije kontaktov ob eventualnem prenosu okužbe (ime in priimek, telefonska številka, razmerje do stanovalca, telesna temperatura) ter izpolni izjavo s katero zagotavlja, da je zdrava in da v zadnjih 14 dneh ni bila v stiku z okuženo osebo ter da soglašajo z obdelavo osebnih podatkov.

Z junijem se je pričela tudi vadba Aktiven dan, ki jo v Centru izvaja ZAVOD AS, sofinancira pa Občina Gornji Grad. Vadba poteka ob upoštevanju vseh pravil preprečevanja širjenja okužb.

 

VIR: GORNJI-GRAD.SI